Skip to main content

Jouw idee
verdient de wereld

En… de wereld verdient jouw idee! Sommige briljante bedenksels van dienstverleners sterven in schoonheid, zonder ooit de boze buitenwereld hebben gezien. Of komen niet echt tot wasdom. Dat kan beter! Stap in ons space center. Jouw idee verdient de wereld én de ruimte!

We help you boldly go where no man has gone before

We brengen jou
en je idee verder

Je bent dienstverlener, programmamanager of in dienst bij de (semi-)overheid. Je levert professionele services, je helpt mensen. Publiek, collega’s, opdrachtgevers. Je staat onder de douche/ loopt met de hond/ staart naar de sterren. En dan ineens snap je hoe het werkt, wat het probleem is, wat jouw wereld nodig heeft. In een flits zie je glashelder wat er moet gebeuren. En dan begint het geploeter. Je wil er wat van maken maar hebt geen tijd/ medestanders/ vormgevers/ tekstdichters/ oefenpubliek. Je zit een beestje vast. Je hebt twee opties: je idee kan de la in óf je verlegt je grens en creëert de ruimte die het verdient. Op zo’n moment komen wij graag in beeld.

Beam us up! We will help you explore this new world

Quickscan

Uurtje sparren met Frank en Jolande

In een uurtje, online of live, bekijken we je idee van alle kanten.

Voor wie geschikt?

 • Als je nog aan het verkennen bent of dit idee potentie genoeg heeft.  

Wat je krijgt:

 • Een gesprek waarin we je concept bekijken op haalbaarheid en aantrekkelijkheid.

Wat het je opbrengt:

 • Inzichten en aanknopings­punten, zodat je zelf (weer) verder kunt.

  Doe-het-zelf-platform

  Zelfwerk mét een dag begeleiding

  In onze favoriete whiteboard­tool Miro richten we speciaal voor jou een inspirerende, online werk­omgeving in. Ook begeleiden we je twee dagdelen.

  Voor wie geschikt?

  • Opdrachtgevers die graag de touwtjes in handen houden en wél hun mensen willen betrekken.

  Wat je krijgt:

  • Veilige, persoonlijke online omgeving: alles op één plek.
  • Overzichtelijk canvas met heel toffe werkvormen.
  • Begeleiding van 2 x een dagdeel, live of online.

  Wat het je opbrengt:

  • Een kostenefficiënte, geperso­naliseerde en snelle ontwikkeling van een getest serviceconcept.
  • Het versterkt je eigenaarschap, inzicht en praktische vaardigheden in innovatieprocessen. Ook train je je team in zelfgestuurde innovatie.
  • Een flexibele aanpak! Je hebt alle controle en kunt werken in het tempo dat bij je past.

  Design sprint 2.0

  Vier dagen voor jou en je idee

  Wil jij je idee of serviceconcept echt snel verder brengen? Kies dan voor een design sprint. 

  Voor wie en wanneer geschikt?

  • Als je een serviceconcept wil dat schaalbaar, overdraagbaar en te ‘branden’ is. 
  • Het moet belangrijk genoeg zijn om er een paar dagen aan te wijden. 
  • De oplossingen moeten eerst gevalideerd worden.

  Wat je krijgt:

  • We (her-)definiëren het probleem, zoomen in op de doelgroep, we scherpen je idee aan of genereren nieuwe ideeën, maken een prototype en dat testen we.

  Wat het je opbrengt:

  • Een interactief, representatief prototype dat goed is getest door echte gebruikers. Waardevolle feedback over de gebruikers­ervaring en de levensvatbaarheid van je concept dus!
  • Je hebt een helder beeld van de stappen die je kunt nemen: een stevig fundament voor de verdere conceptontwikkeling.
  • Het intensieve samenwerkingsproces zorgt voor alignment binnen je team, risicobeperking en een gedeeld begrip dat het draagvlak voor besluitvorming versterkt.
  • Een set gedocumenteerde processen en ervaringen, en een verhaal dat je kunt gebruiken om het project te promoten en te ondersteunen bij toekomstige ontwikkelingsfasen.

  Waarom wij je kunnen helpen

  Creativiteit, energie en een interdisciplinaire aanpak. Haal Frank en Jolande erbij en er gebeurt wat. We luisteren, stellen open vragen, reflecteren… We bieden een veilige en ondersteunende setting, waarin jij en je teamleden zorgeloos vrij kunnen denken en spreken. Tijdens de brainstormsessies zetten we de ideeën al om in visuele concepten. We wisselen vaart en rust af in het creatieve proces. Het resultaat: innovatieve, strategisch slim gepositioneerde en visueel aantrekkelijke oplossingen.

  Level C Metaskills Challenge

  Flashback: het is maart 2020. De wereld is net gierend tot stilstand gekomen. Frank en Jolande melden zich aan voor de Metaskills Challenge van Marty Neumeier en zijn zakenpartner Andy Starr.

  De vier maanden die volgen staan voor de 26 internationale teams met in totaal 150 deelnemers in het teken van voelen, zien, dromen, maken en leren. Metaskills! De jury bestaat uit kopstukken uit de creatieve industrie. Al met al een waanzinnig intensieve en creatieve rollercoaster. Jolandes team won de Silver Star Award in de competitie. 

  Module FEELING – Library of Tomorrow

  We ‘voelden’ het probleem van de traditionele bibliotheek. Ze zijn eigenlijk gewoon een beetje saai. We bedachten een mooie 2.0-versie LoT (Library of Tomorrow), waar een LoT ;-) te doen is.

  Module SEEING – PubUP

  Coronatijd: ook in de UK konden ze ineens niet meer naar de pub. Kop op, wij bedachten PubUP, pop-up pubs in koepeltjes (rond het biermerk BrewDog). Vrienden konden zich in hun bubbel veilig bezatten. 🍻

  Module DREAMING – WoldClass

  Stel je voor: een leven lang leren in een internationale omgeving die in niets lijkt op je oude klaslokaal. We combineerden ideeën en ervaringen uit allerlei domeinen voor een WorldClass onderwijssyssteem.

  Module MAKING – ShoeSpace

  Wat als… sneakers kopen niet zo’n gedoe was? Welkom in onze ShoeSpace, waar je een 3D-scan krijgt van je voeten. Je personaliseert je sneakers en na 10 minuten is de 3D-printer klaar en loop je weg!

  Module LEARNING

  In deze module hebben we gereflecteerd op ons eigen leerproces, waarin we de principes uit Marty Neumeiers boek Metaskills toegepast. Download hier onze spiekbrief met vragen die je kunt gebruiken in innovatie-/ creatieprocessen.

  Kennismaken?
  Bel voor een afspraak!

  Let's chat!
  Scan de code
  👋 Heb je vragen? Stuur even een appje.