Dat merk je echt

Je merk is niet het logo

Je merk. Wat is het eigenlijk? De beste quote is misschien wel van Marty Neumeier: “Your brand is not what you say it is, it’s what they say it is”.

Je merk is dus veel meer dan je logo. Het is het buikgevoel dat mensen hebben bij je product, dienst of bedrijf. Branding is het bewust en doelgericht versterken van die merkbeleving. Dat doe je door te werken aan een helder beeld van de toegevoegde waarde van je merk. Hoe maak je het leven van je klanten en medewerkers beter, vrolijker, lichter, veiliger, betekenisvoller?

Dat vertaalt zich naar tekst en beeld: als logo, website, in je posts op social media, als pay-off en in je producten of diensten. Maar bijvoorbeeld ook naar het de organisatiecultuur en het gedrag van medewerkers. En naar je merkstrategie; het plan waarmee je je merk een rol geeft bij het realiseren van je bedrijfsstrategie. Branding richt zich op het versterken van de verbinding tussen deze elementen.

Ook een merk dat onder de huid zit?

Buitenkant + binnenkant

Brainy Branding verbindt de buitenkant met de binnenkant. B – B, snap je? We willen een merk neerzetten dat een vliegwiel kan worden voor jarenlang succes. Doordat je klanten zich aangetrokken voelen tot je merk. En zich gezien voelen als mensen, in plaats van als middel voor je sales targets. Is zakelijk succes dan niet meer belangrijk? Natuurlijk wel! We zetten daarbij alleen in op de lange termijn en klanten en medewerkers als ‘human capital’.

Pas als de mensen die je wil bereiken zijn aangehaakt, kun je een echt betekenisvol merk hebben. Een authentiek merk dat mensen ook onderhuids zo raakt dat ze graag je ambassadeur willen zijn.

Het begint met drie vragen

Het klinkt zo onschuldig: wie ben je, wat doe je en waarom doet dat ertoe? We nodigen je uit om hierover na te denken. Spoiler alert – het is niet makkelijk! We helpen je graag om je ideeën aan te scherpen. Zodat iedereen weet hoe uniek je bent.

Kennismaken? Bel voor een gesprek!

  • KvK-nr. 59954280
  • BTW-nr. NL001693881B52
  • Brainy Branding © 2020