Voor woest aantrekkelijke merken van binnen en buiten

Over ons

Frank Goijarts en Jolande van Straaten zijn de mensen achter Brainy Branding. Met ons nabije netwerk vormen we een multidisciplinair team, dat je het beste biedt op het gebied van merkstrategie, de psychologie van veranderen en design.

We nemen je mee. Met onze ervaring én de energie van jonge honden. Weg van de waan van de dag en de oppervlakkige oplossingen. Maar wel met de nodige speelsheid en luchtigheid.

Doorgewinterde watjes.
Gecertificeerde merkstrategen.

Doorgewinterde watjes. Gecertificeerde merkstrategen.

Unieke combinatie van skills

Merkstrategie, toegepaste psychologie en design.

Samen meer dan 60 jaar ervaring

In start-ups tot en met (semi-) overheid. O, ja, en in het leven.

Level C gecertificeerd

Frank Goijarts en Jolande van Straaten zijn gecertificeerd als merkspecialist en merkstrateeg door Level C van Marty Neumeier en Andy Starr. Marty is de auteur van The Brand Gap, dat met zo’n 23 miljoen lezers hét boek is op het gebied van branding.

Onze missie

Mensen maken merken. En precies dáár zien we het vaak misgaan. Doordat er te weinig oog is voor klanten en voor medewerkers. Of doordat de binnen- en de buitenkant niet ‘in sync’ zijn. Brainy Branding helpt jou met het integraal versterken van je merk.

Over Frank

Concept | gedrag | out of the box

Gericht op samen, creatief, gevoel voor taal, en speels (op het irritante af). Frank is van concept, tekst en heeft als psycholoog kijk op de rol van houding en gedrag.

Het moet ergens over gaan. En het gaat vaak pas ergens over als je even los bent geweest van wie of waar je was. Luisteren, kijken, rafelen, spelen, en dan kleien tot iets nieuws dat blinkt en voelt alsof het altijd al van jou was.

Als organisatiepsycholoog ziet hij veel medewerkers die zich weinig verbonden voelen met hun werk. Er is veel te weinig aandacht voor het doorvertellen en vertalen van visie en strategie naar iets dat écht waarde heeft voor medewerkers. Duurzaam verbinden met waar je merk voor staat, dat zou de norm moeten zijn. Een mooi merk kan die rol vervullen; een baken van rust, een bron van zelfsturing en focus op gedrag dat er werkelijk toe doet.

Frank ervaart graag balans tussen ratio en gevoel en daagt graag zijn linker- én zijn rechterhersenhelft uit. Naast zijn werk voor Brainy Branding werkt hij als partner bij Forzes, een adviesbureau dat zich richt op organisatieverandering.

Over Jolande

Denkt fijn mee en prettig tegen

Creatief. Oeverloos nieuwsgierig. Staat nooit uit. Vindt overal inspiratie. Heeft een klein hartje én een enorme liefde voor alle dingen die het leven bijzonder maken.

Haar basisschoolleraren noemden haar steevast ‘vrijpostig’. Zelf had ze op geen en-ke-le manier last van deze (dis)kwalificatie; het woord ‘vrij’ zat erin. Ha, dat klonk goed! Eigenlijk was het vooral passie, die een weg naar buiten zocht. 

Die passie is nooit verdwenen. Jolande verlegt haar grenzen permanent. Wat begon met grafisch ontwerpen en het schrijven van tekst, bewoog zich onontkoombaar naar het slim meedenken en aanscherpen van de merkbeleving voor opdrachtgevers. Nergens anders in het creatieve vak is de essentie van een organisatie beter merkbaar (woordspeling!) dan rond branddesign. En juist daar gaat het zo vaak mis. De ultieme uitdaging dus! 

Jolande ontfutselt je échte verhaal. Brengt het terug naar de essentie, legt de puzzel en brengt je boodschap daarmee op een hoger niveau. Mooi, met oog voor resultaat en met een vrolijk makende ondertoon. Meedenken en voortdurend verbeteren zitten in haar DNA. 

Samenwerkingspartners

Hieronder een aantal samenwerkingspartners. We hebben er natuurlijk veel meer. Bijvoorbeeld op het gebied van fotografie, tekstschrijven, zoekmachineoptimalisatie (SEO dus), animatie, web design/ web development, UI/UX design en marketing. En we kennen minstens 200 merkspecialisten over de hele wereld. We zullen ze hier maar niet allemaal noemen. 🙂

AM Kwadraat

Onze partner voor systemisch werk. Annelies Meijers maakt het onzichtbare zichtbaar. Tijdens een organisatie­opstelling bijvoorbeeld!

Forzes

May the Forzes be with you! Organisatie­adviseurs: delen talent, energie en motivatie én vermenig­vuldigen resultaat en ambitie.

Nicola Dehmer

Enorm getalenteerde vormgever en illustrator. Ze heeft humor, is intelligent en bescheiden. Kortom: héérlijk om mee samen te werken.

Sneak Peek

Ruben (Sneak) Peek is onze preferred supplier als het gaat om (video)concepten. Is precies én creatief en denkt met 300 km/u.

Kennismaken?
Bel voor een afspraak!

Gratis brandingtips en op de hoogte blijven?

  • KvK-nr. 59954280
  • BTW-nr. NL001693881B52
  • Brainy Branding ©