Het team

Wij zijn de mensen achter Brainy Branding. Een multidiscliplair team, dat je het beste biedt op het gebied van marketing, ontwerp en de psychologie van veranderen. We nemen je mee. Met onze ervaring én de energie van jonge honden. Weg van de waan van de dag en de oppervlakkige oplossingen. Maar wel met de nodige speelsheid en luchtigheid.

Kennismaken?
Bel voor een afspraak!

Frank Goijarts

concept | gedrag | out of the box

Gericht op samen, creatief, gevoel voor tekst, verstand van gedrag en speels (op het irritante af). Frank is van concept en tekst.

Het moet ergens over gaan. En het gaat vaak pas ergens over als je los bent geweest van wie of waar je was. Luisteren, kijken, rafelen, spelen, en dan kleien tot iets nieuws dat blinkt en voelt alsof het altijd al van jou was.

Als organisatiepsycholoog ziet hij veel medewerkers die zich weinig verbonden voelen met hun werk. Er is veel te weinig aandacht voor het doorvertellen en vertalen van visie en strategie naar iets dat écht waarde heeft voor medewerkers. Duurzaam verbinden met waar je merk voor staat, dat zou de norm moeten zijn. Een mooi merk kan die rol vervullen; een baken van rust, een bron van zelfsturing en focus op gedrag dat er werkelijk toe doet.

Frank doet mee om de balans tussen ratio en gevoel te ervaren; om niet alleen zijn linker- maar ook zijn rechterhersenhelft uit te dagen. Hij kan zijn creativiteit kwijt en voelt zich rijk omdat Jolande en Alies de gekste gedachtenspinsels om weten te zetten in aantrekkelijke en toegankelijke visuele communicatie.

Alies de Groot

branding | illustraties | ontwerptalent

Toegewijd, enthousiast, bescheiden en een flexibele en liefdevolle teamspeler met creatieve flair en een fijn gevoel voor typografie en illustratie.

Geef Alies een stuk papier en een potlood of pen, en er komt vanzelf iets moois (of geks) op te staan. Ze werkt sinds 2013 samen met Jolande. Samen maken ze coproducties op het gebied van brand-, web- en grafisch design. Alies werkt afwisselend in Nederland en Italië.

Ze vindt het heerlijk om met verschillende materialen ideeën een vorm te geven. Met een snelle krabbel op papier begint het vaak te stromen en het stopt niet meer tot het is wat het moet zijn. Ze vindt het geweldig om verschillende brillen op te zetten en zo vanuit verschillende perspectieven naar het ontwerp te kunnen kijken. Los, strak, retro of minimalistisch, met Alies kan het alle kanten op, maar altijd die van mooier.

Alies doet mee omdat ze het fijn vindt meer betekenis te geven aan een ontwerp, en de gebruiker te raken in zijn emotie en gevoel. Frank en Jolande zijn voor haar de teamgenoten die helpen om meer inzicht te krijgen in de binnenkant van een merk en organisatie.

Jolande van Straaten

branding | visuele communicatie | creatieve fontein

Oeverloos nieuwsgierig, een luisterend oor, positief kritisch, snel schakelend met oog voor resultaat en een (bijna 🙂 feilloos gevoel voor visuele communicatie.

Het begon met de schoolkrant en het is eigenlijk nooit meer opgehouden. Woord en beeld bij elkaar brengen om iets moois te vertellen en een rake boodschap te brengen. Jolande ontfutselt je échte verhaal. Legt de puzzel en brengt je boodschap daarmee op een hoger niveau. Toegepaste vormgeving zoals die bedoeld is. Mooi, met oog voor resultaat en met een vrolijk makende ondertoon. Staat niet vaak uit; meedenken en voortdurend verbeteren zitten in haar DNA.

Jolande doet mee om permanent haar grenzen te kunnen verleggen. Wat begon met grafisch ontwerpen, het schrijven van tekst en het maken van websites beweegt zich onontkoombaar naar het slim meedenken en aanscherpen van het imago van opdrachtgevers. Nergens anders in het creatieve vak is de essentie van een organisatie beter merkbaar (woordspeling!) dan rond branddesign. En juist daar gaat het zo vaak mis. De ultieme uitdaging dus! Frank als conceptueel maatje en Alies als creatieve evenknie zijn ideale collega’s. 

It’s through mistakes that you actually can grow. You have to get bad in order to get good.

Paula Scher
  • KvK-nr. 59954280
  • BTW-nr. NL001693881B52
  • Brainy Branding © 2020