Welkom op de speelplaats! Op deze pagina vind je onze schrijfsels over zaken die ons inspireren danwel irriteren, merkreviews en onze dérives. Stay tuned! Of lees eerst even over ons.
Wie klanten wil aanspreken op hun onderbuikgevoel wil ze emotioneel raken. Bam! Meteen die rechter hersenhelft in (yeaah, that’s Brainy! ). En het hart natuurlijk. Muziek is daarvoor bij uitstek geschikt. En tegelijkertijd is het een ondergeschoven kindje in het scala van merkuitingen.
Je merk is niet wat jij zegt dat het is. Het is wat zij zeggen dat het is. Zij: je klanten en ook de mensen die misschien (n)ooit je klant gaan worden.
Zomerbericht. Over de dilemma’s rondom reflectietijd en geestelijk bijtanken. En verderop in deze post een geweldige tip voor drukke creatieven: ‘outhorse your e-mail’. Ponykamp? Ponykramp! Twee keer per jaar mogen we bij Brainy Branding buitenspelen. Herbronnen bij hoe en waarom we begonnen. Ponykamp noemen we dat.
Hoe gaan we in organisaties om met ongevoeligheid? Het onvermogen om de behoeften van de ander te zien – en mee te wegen in het gedrag naar die ander? Cultuurdesign to the rescue!
Wat is je purpose – je raison d’être, je doel in het werkzame leven, de bedoeling voor jezelf en de wereld? Sinds Simon Sinek en Wouter het Hart het belang van de why oftewel de bedoeling op de agenda zetten, lijkt het of je er als organisatie niet onderuit komt.
Wat is een merk nou eigenlijk? Van wie is het? En waarom zou je er iets mee willen? Heel kort: een merk is het buikgevoel dat je (potentiële) klanten hebben over jou en je aanbod. Of je nou een eenpitter bent of CEO van een multinational. En een merk héb je, of je er nou iets mee doet of niet.
Zeg organisatiecultuur en ik (Frank Goijarts) denk onmiddellijk aan mijn eerste twee werkgevers. De eerste, defensie, een ingewikkeld landschap van wapens en dienstvakken, rangen en standen. Een land van onnavolgbare afkortingen, reglementen en veel ceremonieel. Weinig aandacht voor het individu. De tweede, BSO, Bureau voor Systeemontwikkeling, de innovatieve ICT-dienstverlener van managementgoeroe Eckart Wintzen.
Een goede merknaam is (veel) geld waard. In de USA kan de prijs voor het verzinnen van merknamen oplopen tot wel $10.000 per letter. Een soort omgekeerd Scrabble. Gekkigheid! Hou het zo kort mogelijk zou mijn advies zijn; ga voor iets korts en pakkends als ‘Huh?’ of ‘O’. Scheelt niet alleen geld maar ook mentale calorieën zou mijn collega Jolande zeggen.
There is no planet B. Halen de diverse initiatieven om aan een duurzaam klimaat te werken communicatief het onderste uit de kast? Nee! Dat kan beter! Hoe? Met visies waar je hart sneller van klopt. Missies waar je warm van wordt. Denk aan het beroemde voorbeeld van Kennedy met zijn ‘Man on the moon’. Een aansprekende missie geeft richting en biedt houvast.
Hou je vast: maar liefst 84 procent van de marketinguitingen is visueel en die hoeveelheid verdubbelt elk jaar*. Toch is het effect van al die inspanningen rond je visuals het minst doorzichtige element van de communicatie met je klant.
+31 487 745 000
Brainy Branding ©