Skip to main content

Hoe laat jij je
zien aan de
buiten­wereld?

Je visuele identiteit is net zoiets als je garderobe. Want het bepaalt hoe andere mensen je zien. In onze overvolle wereld kun je maar beter opvallen – op een goede manier. Brainy Branding helpt je met design dat in het brein van jouw doelgroep blijft plakken!

Design is thinking made visible

Waarmee we je helpen

Bij het woord design denk je misschien vooral aan een logo. Dat zien we bij Brainy Branding toch anders. We maken onderscheid tussen de verbale expressie (kernboodschap, je brandstory, merknaam en slogan) en de visuele expressie (je visuele identiteit en verdere uitingen. Hoe we het ook noemen, we helpen je graag!

Schrijf je brandstory

Workshop van 1 dagdeel

Over sterrenstof en drakendoders! Beter één goed verhaal tussen de oren, dan 100 Google-hits op het beeldscherm. Hoe help jij je klant om de betere versie van zichzelf te worden? We helpen je met jouw epische verhaal. Dat doen we met een beproefd stappenplan. Spoiler alert: je bent niet de held.

Bedenk je merknaam

De ultieme samenvatting

Je merknaam doet ertoe. Is ‘ie intrigerend, makkelijk uit te spreken? Werkt hij online? Internationaal? Wat wordt je slogan en je interne belofte? Samen schaven we aan je ruwe diamant tot hij schittert.

Test je designplannen

Meer dan een moodboard

Een nieuwe visuele identiteit kan behoorlijk kostbaar zijn. Dan is het fijn om zeker te weten dat hij goed gaat landen bij je doelgroep. Een slimme manier om dat te testen is een stylescape. Het is gedetailleerder dan een moodboard, maar nog lang geen uitgewerkte huisstijl. Bijsturen is geen probleem en denkfouten vis je er zo mee uit. Met een stylescape kun je ook andere vormgevers aan het werk zetten.

Logo en huisstijl

Eén uit duizend

Wat is het eerste dat klanten van je zien als het gaat om je logo en huisstijl? Past dat bij wat jij wil uitstralen? We gaan voor evolutie of een regelrechte revolutie. Kleur, beeldgebruik, lettertypes… the works. Toekomstbestendig en altijd op basis van een helder concept. En: less is more.

Website

Hallo, wereld!

De basis staat. Je website is het volgende item op de lijst. Het is dé plek waar heel de wereld met je kan kennismaken. Daar wil je wel aandacht aan besteden dus. Brainy Branding is gepokt en gemazeld als het gaat om het realiseren van mooie, heldere websites die doen waar ze voor bedoeld zijn.

Andere uitingen

Hoe en waar ben je zichtbaar?

Brochures (je weet wel, die dingen waar je in kunt bladeren), je visuals voor social media, de belettering van je wagenpark, de look en feel van je pand – noem maar op. Tot en met het wachtmuziekje voor je telefooncentrale waardoor je merk lekker klinkt! 

Brand audit

Hoe hangt de vlag erbij?

Kan je merk wel een verjongings­kuurtje gebruiken? We nemen je merkuitingen grondig onder de loep. Met vitamine BB kun je er voorlopig weer tegenaan. Let op: het kán een beetje prikken.

Over ons (re)brandingproces

  • We inventariseren wat je nodig hebt

  • We maken stylescapes (een soort moodboard)

  • De stylescapes testen we bij je doelgroep

  • We ontwerpen de huisstijl

  • We maken een stijlgids voor het gebruik in de praktijk

Een voorbeeld van een stylescape

De uitkomst is nooit verrassend

Althans, niet voor jou. Gedurende het ontwerpproces ben je namelijk steeds betrokken. We werken samen op Miro (een online whiteboardtool). Daardoor blijft alles overzichtelijk. En het scheelt ook nog eens bakken met e-mail. Daarnaast zorgen we dat we alles testen: we checken onze ideeën bij je doelgroep. Daardoor weten we precies of we goed zitten, of dat we iets moeten bijschaven. 

Een voorbeeld van een Miro-bord

Je visuele identiteit is de optelsom van al je uitingen

Your vibe attracts your tribe, zeggen ze weleens. En dat is ook zo. Met de juiste uitstraling trek je de juiste klanten en medewerkers aan. En een uitstraling héb je, of je dat nou wil of niet. Het is een optelsom van alle uitingen die je hebt. Daar helpen we je graag mee!

Let's chat!
Scan de code
👋 Heb je vragen? Stuur even een appje.